TRAININGEN IN DE ESCAPE ROOM

Escape Room is de ideale activiteit om samenwerking letterlijk te beleven en is daarom uitermate geschikt voor teambuilding! Op een mooie manier kom je in een kort tijdsbestek jezelf en je collega’s tegen en daar valt veel van te leren!

Zowel De Meisjeskamer als De Laboratoriumkamer zitten boordevol elementen die van alles vertellen over een team, over de individuen en over hoe zij wel of niet samenwerken.

Review door Sander Goudswaard, Digitaal Strateeg bij Noun

Eind september bezochten wij – 12 man/vrouw van een jonge, snelgroeiende organisatie – Escape Room in Bunschoten. In twee teams zouden wij beide kamers beleven. Dit alles onder begeleiding van coach Couzijn Evers. We hadden hem vooraf gebriefd over de karakteristieken van ons team (veel nieuwe mensen, vaak bij de klant en dus een ‘team-in-wording’). In de kennismaking kreeg iedereen binnen het team de tijd om zijn zegje te doen, verwachtingen uit te spreken en aan te geven waar de aandachtspunten volgens hem/haar lagen. Dit was de input voor de review sessie die we achteraf gezamenlijk beleefden. De kamers waren ongelofelijk goed, en zeker met het terugkijken van de beelden, werd er geleerd van elkaars gedrag, keuzes en reacties: maar vooral veel gelachen. In de nazit met Couzijn kregen we uitleg over de pilaren en het gedrag dat samen “teamwork” maakt. Aan de hand van deze items bespraken we onze ervaringen in de escape rooms en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Alles bij elkaar een hele spannende, gave en leerzame ervaring: een perfecte kick-start van ons nieuwe team!

GEMEENSCHAPPELIJK DOEL

Mijn naam is Couzijn Evers en ik ben trainer/coach bij Escape Room Nederland.

Net als in het bedrijfsleven is er in de Escape Room duidelijk sprake van een gemeenschappelijk doel en heb je elkaar hard nodig om dat doel te bereiken binnen een deadline.

Via de ervaringen in de Escape Room in combinatie met praktijkgerichte coaching wordt het team zich bewust van de manier waarop wordt samengewerkt en wat beter en effectiever kan. Met elkaar bespreken en vertalen we de ervaring van de Escape Room naar de praktijk van alledag.  Als coach begeleid ik het team in het proces waardoor de Escape Room een boost geeft aan de ontwikkeling van het team en de samenwerking.

Wil je contact of meer info over de trainingen die ik bij de Escape Room verzorg?